Лекція-екскурсія «Стежками Михайла Сікорського»

Лекція-екскурсія «Стежками Михайла Сікорського»

З 27 вересня по 13 жовтня 2017 року в Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» відбувається комплекс заходів з вшанування пам’яті патріарха музейної справи, почесного генерального директора Заповідника, Героя України Михайла Івановича Сікорського. Вони розпочалися о 12 годині 27 вересня 2017 року, в день смерті Михайла Івановича, панахидою на його могилі на Альтицькому кладовищі, у якій взяли участь співробітники НІЕЗ «Переяслав».

28 вересня 2017 року дні пам’яті продовжились у музеї «Заповіту» Т.Г. Шевченка, де заступник генерального директора заповідника, кандидат історичних наук, професор Олександр Колибенко провів лекцію-екскурсію «Стежками Михайла Сікорського» для студентів-першокурсників історичного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Майбутні педагоги побували у меморіальній кімнаті в музеї «Заповіту» Т.Г. Шевченка, у якій Михайло Іванович проживав з 1951 по 1965 рік. Вперше у своєму житті ці молоді люди, що приїхали навчатись до нашого міста з усієї України (Київщина, Черкащина, Полтавщина, Чернігівщина, Сумщина, Житомирщина, Волинь, а також зона проведення АТО), почули розповідь про складний та гідний наслідування життєвий шлях Михайла Івановича Сікорського, про його наукові здобутки, про всі етапи його непростої діяльності на ниві збереження, примноження та популяризації вітчизняної історико-культурної спадщини.

Комплекс заходів з вшанування пам’яті Михайла Івановича Сікорського продовжиться до 13 жовтня (дня його народження), коли відбудеться традиційний історико-культурологічний форум «Сікорські читання», на якому будуть оголошені чергові лауреати премії Національної спілки краєзнавців України імені М.І. Сікорського.