ПЕРЕЯСЛАВСЬКІ ЛІЦЕЇСТИ ПРОСЛУХАЛИ ЛЕКЦІЮ «ДАВНІЙ ПЕРЕЯСЛАВ»

16 травня 2018 року учні 8 класу Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріот» завітали до Археологічного музею НІЕЗ «Переяслав», де прослухали лекцію старшого наукового співробітника науково-дослідного відділу «Археологічний музей» Г.М. Бузян на тему «Давній Переяслав».

Учні дізналися про виникнення стародавнього міста, ознайомилися з історичними подіями та видатними діячами давньоруського часу, пов’язаними з Переяславською землею, довідались про давніх переяславців,  які творили історію й залишили нам визначні писемні, культурні, архітектурні пам’ятки. Діти змогли наочно побачити археологічні залишки давньої споруди – Спаської церкви-усипальні ХІ ст., оглянути численні речові знахідки тисячолітньої минувшини, здобуті зусиллями кількох поколінь дослідників-археологів. Слухачі з інтересом дізналися про історичні події 1187 р. у Переяславі у зв’язку з першою згадкою назви «Україна» в літописних джерелах.

Перебуваючи в музеї поряд з унікальними стародавніми руїнами та артефактами ліцеїсти в повній мірі відчули атмосферу давнини, отримали змогу оцінити важливість знань про нашу давню історію.

Старший науковий співробітник НДВ «Археологічний музей»                                        Бузян Г.М.