ВОЇНИ-АРТИЛЕРИСТИ ПРОСЛУХАЛИ ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ ДО ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

ВОЇНИ-АРТИЛЕРИСТИ ПРОСЛУХАЛИ ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ ДО ДНЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

20 серпня 2018 року заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» з наукової роботи, кандидат історичних наук, професор Олександр Колибенко завершив читання курсу лекцій на тему «Переможні битви, які становлять військову славу України» для військовослужбовців 43-ї окремої артилерійської бригади, дислокованої у с. Дівички.

Ці лекції, що проводились 30.07.2018, 06.08.2018, 13.08.2018 та 20.08.2018 р. у рамках занять з національно-патріотичного виховання воїнів-артилеристів, було присвячено двом найважливішим святам у житті нашої держави – Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України.

Як і на багатьох попередніх зустрічах науковця з військовослужбовцями Збройних Сил України йшлося про ті бойові традиції, що залишили нам у спадок наші попередники, воїни різних епох та поколінь, які захищали землі України-Русі від численних орд завойовників, що протягом століть намагалися загарбати наші землі.

В останній лекції (20 серпня 2018 року) О.В.Колибенком було особливо підкреслено значення державних символів України – її Герба та Прапора. Лектором було розкрито історію походження цих двох найголовніших символів держави, показано давні корені української національної символіки, зроблено порівняльні екскурси до походження символів деяких сусідніх держав.

Підсумовуючи увесь цикл проведених до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України лекцій, О.В.Колибенко наголосив на унікальності української національної та державної символіки, її глибокій закоріненості у нашому історичному минулому як безцінного спадку наших далеких пращурів.