У «Світлиці народної іграшки» учні КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» слухали лекцію

20 лютого до «Світлиці народної іграшки» НІЕЗ «Переяслав», у супроводі вчителя Людмили Михайлівни Кабанячої та вихователя Валентини Віталіївни Білецької, завітали учні 8 класу Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот», щоб прослухати лекцію про ляльку – мотанку.

Старший  науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства  Наталія Ревега  прочитала лекцію на тему: «Різновиди народної ляльки на території Середньої Наддніпрянщини та ляльки-мотанки з фондової колекції НІЕЗ «Переяслав». Лектор зосередила головну увагу саме  на ляльках, які зберігаються у Заповіднику. Із лекції учні дізналися про календарно-обрядові та сімейно-побутові мотанки. Наталія Ревега ознайомила слухачів з усними свідченнями бабусь, які колись власноруч робили мотанки. Під час лекції юним слухачам було продемонстровано мотанку, яку зробила жителька Київського Полісся Остапенко М. І. 1940 р.н..

Перебуваючи у світлиці учні мали можливість побачити та потримати у руках ляльки – мотанки з колекції Наталії Ревеги, які виставлені на показ для відвідувачів.

 

 Старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав»                  Наталія Ревега