Культурологічний захід «Великий єврей з України… Шолом-Алейхем. Мир Вам!» з нагоди дня народження Шолом-Алейхема

2 березня 2020 р. у Переяслав-Хмельницькій Центральній районній дитячій бібліотеці в рамках літературного подіуму відбувся культурологічний захід «Великий єврей з України… Шолом-Алейхем. Мир Вам!», присвячений дню народження класика світової і єврейської літератури Шолом-Алейхема. Його організували та провели старший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав» Л. І. Гладун та працівники Центральної районної дитячої бібліотеки.

На захід завітали учні 7 класу Переяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №3. разом із вчителем української мови і літератури та зарубіжної літератури Мардело В.Г., учасники драматичного гуртка «Феєрія» Переяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (керівник О. Мікула). У виконанні «Театру на стільцях» прозвучали уривки з художніх творів «Хлопчик Мотл» та «Тев’є-молочар».

Л. Гладун розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях єврейського письменника, гумориста, публіциста. Народився Шолом Рабинович в м. Переяславі Полтавської губернії 2 березня 1859 р. (1858 р.), тому найбільше уваги доповідач зосередила саме на переяславському періоді життя письменника.

Гості заходу із задоволенням переглянули документальний фільм «Шолом- Алейхем. Мир Вам».

У рамках відзначення дня народження Шолом-Алейхема працівниками бібліотеки продемонстровано виставку книг «Великий єврей України…».

Старший науковий cпівробітник Музею класика єврейської літератури Шолом-Алейхема                         Леся Гладун