ЛІЦЕЇСТИ НА ЛІТЕРАТУРНІЙ ГОСТИНІ В МУЗЕЇ ЗАПОВІТУ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

ЛІЦЕЇСТИ НА ЛІТЕРАТУРНІЙ ГОСТИНІ В МУЗЕЇ ЗАПОВІТУ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

11 березня до Музею Заповіту Т. Г. Шевченка завітали учні 9-А класу КЗКОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот»» для планового прослуховування лекції «Символіка типологічного відображення одягу в житті та творчості Т. Г. Шевченка». Експозиційні матеріали слугували візуальним доповненням розповіді. Одяг Т. Шевченка можна було розгледіти на копії автопортрета Шевченка 1845 року, який він подарував Н. Тарновській. Яке вбрання носив Кобзар після заслання було видно на картині С. Коваленка, скопійованій з портрета І. Рєпіна, який зобразив поета в піджаці, сорочці та краватці.

По ходу лекції учнів було ознайомлено з життєвим і творчим шляхом Т. Шевченка, озвучено вірш «Як умру, то поховайте» в кімнаті, де він був написаний. Докладно подавалась інформація про перебування Кобзаря на Переяславщині й написання тут ним одинадцяти творів, десять із яких були включені поетом у збірку «Три літа».

Ліцеїсти з великим зацікавленням переглянули виставку «Нетривіальні книги про Тараса Шевченка», прослухали розповідь про нові дослідження в шевченкознавстві. Присутні мали можливість ознайомитися із 77 книгами, що презентують контроверсійні погляди на життя та творчість поета. Учні отримали відповіді на свої запитання, що стосувались особистого життя Т. Шевченка.

Зустріч із ліцеїстами відбулася в рамках відзначення 159-ої річниці від дня смерті Т. Г. Шевченка. На завершення заходу присутні зробили фото на згадку.

Старший науковий співробітник НДВ «Музей Заповіту Т. Г.Шевченка»               Павлик Н. М.