КОБЗАРСЬКИЙ МАЙДАН У ПЕРЕЯСЛАВІ

1 липня 2022 р. Музей кобзарства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини провів культурологічний захід «Кобзарський майдан».

Проходив він за участі цех-майстра Київського кобзарського цеху Миколи Товкайла. Традиційно цей захід приурочується річниці битви на Борисовім полі, де в кінці травня 1630 року відбулася переможна битва українського козацтва під проводом гетьмана (корсунського полковника) Тараса Федоровича-Трясила над польським військом. Ця перемога увійшла в історію як тріумф козацької стратегії та тактики. Але нині ми присвятили його українським воїнам, що виборюють волю та незалежність України.

Цей музейний проект, що був започаткований вісім років тому, дає можливість формувати у присутніх уявлення про традиційну культуру українців, виховувати патріотичні почуття та вселяти непохитну віру в перемогу над загарбником.

Завідувач науково-дослідного сектора «Музей кобзарства»                                                              Світлана Тетеря