Літературно-музичний ранок «Цей святий День Перемоги»

Літературно-музичний ранок «Цей святий День Перемоги»

5 травня 2017 року у Музеї – діорамі «Битва за Дніпро в районі Переяслава  і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» був проведений літературно-музичний ранок «Цей святий День Перемоги».

На заході були присутні учні та вчителі зош №2, працівники НІЕЗ «Переяслав». Літературно-музичний ранок був присвячений пісням, які написані під час війни, та у повоєнний період.

Ведуча заходу Надія Бойко (завідувач науково-дослідного відділу «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року») ознайомила присутніх з історіями створення пісень: «Пісня про Дніпро» (муз. М. Фрадкіна, сл. Є. Долматовського), «В землянке» (муз. К. Лістова, сл. О. Суркова), «Темнаяночь» (муз. М. Богословського, сл. В. Агатова), «На безымянной высоте» (муз. М. Матусовського, сл. В. Баснер), «Журавлі» (муз. Я. Френкеля, сл. Р. Гамзатов»). Кожна історія пісні супроводжувалася показом відеоматеріалу, що містив інформацію про авторів, перших виконавців пісень та документальну хроніку.

Захід закінчився покладанням квітів учнямиЗОШ №2 до братської могили, що знаходиться у центральному парку міста та вшанували загиблих у період Другої світової війни хвилиною мовчання.