У Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка відкрили виставку «До творчості через віки»

14 лютого 2019 р. у Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка відбулося  відкриття виставки «До творчості через віки», на якій представлені роботи вихованців двох гуртків декоративно-ужиткового мистецтва Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького – «Дизайн композицій» – вироби із соломки (керівник – Буторіна Тетяна Миколаївна) та «Сувенір» – композиції із бісеру (керівник – Омельяненко Ірина Іванівна).

Будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді був створений у 1983 р. За роки існування заклад здобув І місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді соціально-педагогічних виховних систем позашкільних навчальних закладів України у 2013 році, був Абсолютним переможцем «Флагман позашкільної освіти України» Відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» у 2015 р., отримав І місце та Золотий сертифікат Всеукраїнського конкурсу-рейтингу навчальних закладів по роботі з обдарованими дітьми «Школа – джерело талантів» у 2018 р., а також безліч перемог вихованців та педагогів закладу в обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях.

Варто відзначити, що вироби вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва гідно представляють Будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, а також наше місто на обласних та Всеукраїнських конкурсах та виставках, де неодноразово стають призерами та переможцями.

З привітальним словом до присутніх звернулися перший заступник генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Петруня Анна Петрівна, заступник міського голови з гуманітарних питань Губенко Валентина Валеріївна, методист методичного кабінету відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради Сулима Степан Степанович, заступник директора з навчально-виховної та методичної роботи Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді Омельяненко Ірина Іванівна.

Національно-патріотичне виховання є невід’ємною складовою навчального процесу БХТДЮМ, що яскраво підтверджується в виробах та концертних номерах вихованців. У виконанні Соломії Радевич прозвучала пісня «Зелен клен» (сучасна обробка). Вихованці вокальної студії «Акорд», ансамблю «Dream Star»  представили глядачам композиції «Назустріч світу», «Україно, ми твоя надія».

Роботи вихованців гуртків БХТДЮМ представила керівник гуртка «Дизайн композицій» Буторіна Тетяна Миколаївна та колишній керівник гуртка «Сувенір» Омельяненко Ірина Іванівна. 

Любити, примножувати та розбудовувати Україну – це першочергова місія кожного українця. Створюючи рукотворну красу, співаючи українське та цінуючи надбання народу, кожна дитина розвиває в собі найкращі та найважливіші якості, які допоможуть їй в майбутньому бути гідним громадянином нашої держави.

Завідувач НДВ «Музей Заповіту Т. Г. Шевченка»                                                        Кухарєва Н. М.