ПЕРЕЯСЛАВ БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА КОНФЕРЕНЦІЇ У ЗАПОРІЖЖІ

ПЕРЕЯСЛАВ БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА КОНФЕРЕНЦІЇ У ЗАПОРІЖЖІ

10 листопада 2017 р у м. Запоріжжі відбулася І Всеукраїнська науково-практична краєзнавча конфекція «Нематеріальна культурна спадщина Запорожжя – живий скарб України: проблеми дослідження, збереження та розвитку». Організаторами конференції виступили: Запорізька обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Запорізьке наукове товариство ім. Я. Новицького, Запорізька обласна організація Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Національний заповідник «Хортиця», КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР, Департамент культури, туризму, національностей та релігії ЗОДА, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, Запорізький обласний краєзнавчий музей, Запорізький обласний художній музей. Проходила конференція у приміщенні «МУЗЕЮ МІСТА ЗА ПОРОГАМИ» Національного заповідника «Хортиця».

Участь у краєзнавчому форумі взяли науковці та краєзнавці з різних регіонів України. Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» на заході представила завідувач науково-дослідного сектора «Музей кобзарства» – Світлана Тетеря, про що свідчить сертифікат учасника конференції.

Одне з пріоритетних завдань, які ставили перед собою організатори та учасники наукового заходу – це вивчення, популяризація, збереження та подальший розвиток нематеріальної культурної спадщини, як Запоріжжя, так і України в цілому.

 

Завідувач НДС «Музей кобзарства»                                                                  Світлана Тетеря