НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» РАДО ПРИЙНЯВ УЧАСНИКІВ VI МІЖНАРОДНОГО ПОЛІКУЛЬТУРНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ «ПЕРЕЯСЛАВСЬКИЙ ДИВОГРАЙ 2019»

15-16 квітня 2019 р. у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» проходив VI Міжнародний полікультурний фестиваль-конкурс «Переяславський дивограй 2019».

16 квітня, для гостей та учасників фестивалю було заплановано проведення оглядової екскурсії по древньому, але вічно молодому Переяславу та музеях НІЕЗ «Переяслав».

Зокрема, студенти та викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та Сумського державного педагогічного університету ім.  А.С. Макаренка оглянули експозиції Музею «Заповіту» Т. Г. Шевченка, Меморіального музею академіка В. Г. Заболотного та Музею-діорами «Битва за Дніпро….». З експозиціями гостей ознайомили співробітники Заповідника С. Дембіцький та Н. Бойко. Оглядову екскурсію по місту та Меморіальному музею академіка В. Г. Заболотного провів Віктор Ткаченко.

Відвідувачі були вражені побаченим, особливо студенти-іноземці з Китайської народної республіки, які навчаються у Сумському педагогічному університеті та які побачили предмети східного мистецтва в Меморіальному музею академіка В. Г. Заболотного.

Під завершення своїх відвідин Переяслава вони подякували екскурсоводам та організаторам фестивалю-конкурсу за гарне приймання та проведення заходу.

 Провідний науковий співробітник, к. і. н., с. н. с.                         В. М. Ткаченко