Працівники НІЕЗ «Переяслав» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Музей – платформа суспільного діалогу»

Упродовж 24-25 жовтня 2019 року у Львівському історичному музеї проходила Міжнародна науково-практична конференція «Музей – платформа суспільного діалогу».

На пленарному засіданні, яке проходило в Музеї визвольної боротьби України, з привітальним словом виступили: Роман Чмелик – директор КЗ ЛОР «Львівський історичний музей» та Іван Собко – заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації, а з доповіддю «Грантові програми Українського культурного фонду: можливості для музеїв» – Мілена Чорна, провідний аналітик Українського культурного фонду.

Робота конференції була розподілена на секції: «Музейні колекції та пам’ятки», «Музей і суспільство» та «Історія музейних інституцій». У роботі секції «Колекції та пам’ятки» з доповідями взяли участь працівники НІЕЗ «Переяслав»: завідувач сектору обліку музейних цінностей В.В.Ревега та старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства Н.М.Ревега.

Після секційних засідань учасники конференції мали можливість ознайомитись з експозиціями та виставками у Музеї-арсеналі, королівськими залами у Кам’яниці Корнякта та іншими діючими виставками у Львівському історичному музеї.

За результатами конференціями та доповідями, які були включені у програму, вийде збірник наукових матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Музей – платформа суспільного діалогу».

Старший науковий співробітник НДВ історичного краєзнавства                                      Н.М.Ревега