Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/zaporizza

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/zaporizza
НАУКОВЦІ НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОТІ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ У ЗАПОРІЖЖІ

НАУКОВЦІ НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОТІ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ У ЗАПОРІЖЖІ

25-26 вересня 2015 р. у м. Запоріжжі на базі історичного факультету Запорізького національного університету відбулася Міжнародна наукова конференція «Підземний простір: освоєння, вивчення, вторинне використання».

На цей науковий форум прибуло близько 40 науковців із провідних вищих навчальних закладів і музейних установ, які представляли різні міста України: Київ, Харків, Львів, Дніпропетровськ, Полтаву, Чернігів, Херсон, Одесу та ін. Також свої тези для участі в конференції надіслали дослідники з Великої Британії, Німеччини, Польщі, Росії та з Об’єднаних Арабських Еміратів. На науковому зібранні учасниками було презентовано доповіді, присвячені науковому вивченню підземного простору. У рамках конференції організаторами було проведено круглий стіл «Туристичний потенціал підземного простору України», під час якого обговорювались проблеми музеєфікації підземного простору та включення його до туристичної галузі. Учасники відвідали Василівський історико-архітектурний музей «Садиба Попова», де оглянули музейну експозицію, збережені підземні споруди, ознайомилися з результатами археологічних пошуків та перспективами подальших робіт по відновленню цього унікального історико-архітектурного комплексу. Цікавою та змістовною для гостей Запоріжжя стала також екскурсія до Національного заповідника «Хортиця». Від Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» участь у роботі конференції взяв завідувач науково-дослідного відділу Заповідника Дмитро Тетеря, який виступив з доповіддю «Підземна споруда на території Вознесенського монастиря у Переяславі». У підсумковій резолюції конференції було зазначено актуальність піднятих науковцями питань, вказано на їх важливість для подальших пошуків та наголошено на необхідності залучення до них широкого кола фахівців різних напрямків науки.

Завідувач науково-дослідного відділу

«Музей трипільської культури»                           

Дмитро Тетеря