Делегація НІЕЗ «Переяслав» взяла участь в урочистій церемонії Міжнародного культурно-просвітницького проекту «Нас єднає Шевченкове слово»

Делегація НІЕЗ «Переяслав» взяла участь в урочистій церемонії Міжнародного культурно-просвітницького проекту «Нас єднає Шевченкове слово»

10 березня 2017 року делегація НІЕЗ «Переяслав» взяла участь в урочистій церемонії Міжнародного культурно-просвітницького проекту «Нас єднає Шевченкове слово», що проводиться третій рік поспіль у музеї Т.Шевченка до Дня народження великого Кобзаря. На ній були присутні посли Білорусі, Македонії, Мексики, Норвегії, Пакистану, Польщі, Туркменістану та представники посольств Аргентини, Грузії, Індонезії, Казахстану, Молдови, Угорщини, які прочитали визначні твори своїх країн, що стали знаковими для них, як для України шевченківський “Заповіт”.

Організаторами заходу виступили Міністерство культури України, Київська обласна державна адміністрація, Київська обласна рада, Управління культури, національностей та релігій КОДА, Національний музей Тараса Шевченка та Вишгородський історико-культурний заповідник.

Під час церемонії гостям було представлено виставку «Шевченко і Київщина» з експонатами та документами, наданими Вишгородським історико-культурним заповідником, Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав», музеєм «Флігель Тараса Шевченка» (м. Яготин) та Державним архівом Київської області.

“Цього року формат заходу – представлення знакових літературних творів своєї держави. Тому всі ми очікуємо, які сюрпризи та приємні несподіванки презентують представники дипломатичного корпусу в Україні”, - відзначила куратор проекту Влада Литовченко.

Родзинкою заходу стала презентація найбільшої в світі книжки “Кобзар”, заввишки 2 м та 1,45 м завширшки.