НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ТОВАРИСТВА ЗВАРНИКІВ УКРАЇНИ

НІЕЗ «ПЕРЕЯСЛАВ» БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ТОВАРИСТВА ЗВАРНИКІВ УКРАЇНИ

22 листопада 2017 р. Товариство зварників України спільно з  Інститутом електрозварювання ім. Є.О. Патона у м. Києві проводили науково-практичну конференцію «Сучасні проблеми зварювального виробництва», присвячену 25-річчю створення ТЗУ та 175-річчя М.М. Бенардоса – винахідника дугового зварювання. У роботі конференції взяв участь і представник Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», завідувач НДС «Музей М.М. Бенардоса», кандидат історичних наук, старший науковий співробітник В.М. Ткаченко.

На конференції виступили Президент ТЗУ В.Г. Фартушний із доповіддю «Товариству зварників України – 25 років», О. М. Корнієнко з виступом «М. М. Бенардос – видатний вітчизняний винахідник» та ін.

У кінці заходу Президент ТЗУ В.Г. Фартушний та його заступник В.М. Ілюшенко вручили членам товариства Почесні грамоти та дипломи. В.М. Ткаченком також було отримано Почесну грамоту від Товариства Музею М.М. Бенардоса за вагомий внесок у справу популяризації вітчизняного винаходу – зварювання і сучасних досягнень в цій галузі та з нагоди 175 річчя від дня народження Миколи Миколайовича Бенардоса.

Одночасно з проведенням заходу, який проходив у Міжнародному виставковому центрі, відбувалася виставка “Укрзварювання”. Під час відвідування останньої було зібрано інформаційні матеріали про сучасні розробки в галузі електрозварювання, отримано в подарок від Одеського обласного товариства зварників України для експозиції Музею М.М. Бенардоса монографію «Основы электродуговой и газовой сварки и резки» із дарчим написом голови товариства О.М. Воробйова. За що висловлюємо щиру подяку.

 

Завідувач НДС «Музей М. М. Бенардоса»,

кандидат історичних наук, старший науковий співробітник                                    В. М. Ткаченко