ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО КРАЄЗНАВЧОГО ВИДАННЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ КРАЄЗНАВСТВА

27 травня 2021 р. у серії «Міста та фортеці Переяславщини» Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» відбулася презентація в Черкаському державному технологічному університеті першого випуску видання: «Золотоноша: історична топографія та фортифікації» завідувача науково-дослідного сектора «Археологічна експедиція» кандидата історичних наук Олександра Прядка. На основі археологічних, писемних та картографічних джерел простежено систему заселення території з найдавніших часів до козацької доби. Введено до наукового обігу маловідомі картографічні джерела м. Золотоноша. Автором створено реконструкцію Золотоніської фортеці станом на 1746 р.

Дослідження побачило світ завдяки підтримці фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та директора НІЕЗ «Переяслав» Олексія Лукашевича.

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» висловлює щиру вдячність за підтримку в організації презентації ректору Черкаського державного технологічного університету Олегу Григору та проректору Валентину Лазоренку.

Видання розраховане на істориків, археологів, краєзнавців, музеєзнавців, учителів та учнів, а також усіх, хто цікавиться історією рідного краю.