ІІ-га Міжнародна історико-краєзнавча конференція «Наукові студії М. І. Сікорського»

ІІ-га Міжнародна історико-краєзнавча конференція «Наукові студії М. І. Сікорського»

Шановні колеги!

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» запрошує Вас узяти участь у ІІ-й Міжнародній історико-краєзнавчій конференції «Наукові студії М. І. Сікорського», присвяченій патріарху музейної справи і краєзнавцю М. І. Сікорському, яка відбудеться 6-7 жовтня 2016 р. у м. Переяславі-Хмельницькому Київської області.

Для обговорення пропонуємо такі напрямки:

  1. Археологічні пам’ятки Середнього Подніпров’я: дослідження, матеріали, музейні колекції, проблеми охорони та музеєфікації.
  2. Історія Переяславського краю з найдавніших часів до сьогодення. Переяславщина в контексті світової історії.
  3. Матеріальна та духовна спадщина українського народу. Етнографічні дослідження на Переяславщині, персоналії.
  4. Діяльність Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. Актуальні питання охорони, збереження та використання пам’яток і об’єктів культурної спадщини: стан, проблеми та перспективи.
  5. Музеєзнавство на сучасному етапі розвитку. Фундатори музейних колекцій.
  6. Мистецтвознавчі дослідження.
  7. Визначні постаті Переяславщини.
  8. Історіографія історичних та краєзнавчих досліджень Переяславщини.

Просимо подати заявку про участь у конференції, тему доповіді та відомості про автора (авторів) до 20 вересня 2016 р. за адресою: 08400, Україна, Київська область, м. Переяслав-Хмельницький, вул. Шевченка, 8 або електронною поштою: studiyi@ukr.net або за телефонами: 097-812-63-88; (04567) 5-28-55 (завідувач науково-дослідного відділу «Музей історії Української Православної Церкви» Ткаченко Наталія Григорівна), 093-384-71-72; (04567) 5-35-27 (учений секретар Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Ткаченко Віктор Миколайович), 093-744-13-55 (завідувач науково-дослідного сектора «Музей М. М. Бенардоса» Губочкін Микола Петрович).

Запрошення на конференцію буде надіслано учасникам додатково.

Для відшкодування витрат, пов’язаних з публікацією матеріалів конференції, передбачається організаційний внесок у розмірі 100 грн.

Проїзд, проживання – за рахунок відряджуючої сторони. Оргкомітет конференції пропонує учасникам інформацію про місця та умови проживання.

Матеріали конференції будуть опубліковані в збірнику наукових статей «ПЕРЕЯСЛАВІКА».

Інформаційний лист можна скачати тут

 

 

 

 

Організаційний комітет конференції