Весняні канікули для школярів розпочалися з майстер-класу

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» спільно з представниками служби у справах дітей та сім’ї Переяслав-Хмельницької міської ради, Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 03 квітня 2018 року під час весняних канікул провели майстер-клас з вибійки для дітей із соціально незахищених сімей.

Привітати дітей на захід прийшли головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради Хоменко Лариса Олександрівна, директор Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мільгевська Валентина Іванівна, заступник директора МЦСССДМ – начальник відділу соціальної роботи Погребна Майя Миколаївна та фахівець центру Владислава Рашева. Майстер-клас з вибійки провели працівники НІЕЗ «Переяслав» - Наталія Ревега та Жанна Аврамич.

Старший науковий співробітник науково-освітнього відділу екскурсійно-масової роботи Наталія Ревега розповіла дітям про техніку вибійки. Під час розповіді, діти дізналися про вибивні дошки, орнаменти вибійок, допоміжні знаряддя для вибійки, а потім на майстер-класі виготовили серветки з домотканого полотна, які оздобили вибійкою.

Безсумнівно, вироби виготовлені власноруч, будуть дарувати дітям теплі спогади про весняні канікули.

 

Науково-освітній відділ екскурсійно-масової роботи