МАЙСТЕР-КЛАСИ У МУЗЕЇ ПРОСТО НЕБА

22 квітня 2018 року на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відвідувачі мали змогу взяти участь у майстер-класах з різних ремесел.

Того дня на базарній площі Музею просто неба проходили майстер-класи з ткацтва на рамі, вибійки, виготовлення свічки, розпису писанки та ляльки-мотанки.

За замовленням туристичної компанії «Юліс Тур» на майстер-клас завітали учні ЗОШ №143 з міста Києва. Діти самостійно обрали для себе майстер-класи, власними руками виготовили запашну свічку та прикрасили її квітами, спробували оздобити тканину в техніці вибійка та навчилися одному з найдавніших видів прикладного мистецтва – ткацтву. Діти з захопленням освоювали техніку полотняного переплетіння. По закінченню майстер-класів на згадку про Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав» юні відвідувачі повезли додому власні вироби.

Завершенням чудового вихідного дня став майстер-клас для маленької дівчинки, яка самостійно та старанно намагалася зробити свічку та вибійку.

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» запрошує 28 квітня 2018 року до Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відвідати майстер-класи, які проходитимуть на Базарній площі музею.

 

Старший науковий співробітник науково-освітнього відділу екскурсійно-масової роботи                          Наталія Ревега