ТРАДИЦІЙНА ЗУСТРІЧ ПОЛІЩУКІВ

28 квітня 2018 року у м. Переяславі-Хмельницькому відбулася традиційна зустріч колишніх жителів смт Поліське та Поліського району, присвячена 32-й  річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції і 15-й річниці заснування Київського обласного товариства «Поліське земляцтво».

Об 11-й годині учасники заходу зібралися в районному будинку культури.

До початку урочистої частини відбулася презентація книги «Сторінками нашої пам’яті», яка присвячена результатам роботи товариства «Поліське земляцтво».

Тут же було представлено книгу «Хабенське городище або нариси з історії рідного краю», авторами якої є колишні жителі смт Поліське Олександр Євдокименко та його дружина.

Урочиста частина заходу розпочалася з гімну Поліського краю (сл. Андрія Демиденка, муз. Надії Драпей), після чого хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять померлих земляків.

Голова товариства «Поліське земляцтво» Броніслав Андрієвський прозвітував про основні напрямки діяльності товариства за 15 років його існування та закликав не забувати поліську землю, проводити постійну роботу із залучення молоді до збереження пам’яті про рідний край і його людей.

До слова були запрошені всі, хто хотів поділитися спогадами про життя, висловити враження від зустрічі із земляками.

За вагомий внесок у збереження пам’яті про Поліський край група поліщуків отримали відзнаки «Патріот Поліського краю».

Бажаючим долучитися до роботи товариства «Поліське земляцтво» було вручено посвідчення члена товариства.

Бурхливі оплески та щирі емоції викликав виступ народного аматорського ансамблю «Полісянка» із с. Варовичі Васильківського району.

Після урочистої частини учасники зібрання відвідали «Музей пам’яті Поліського району» та скуштували традиційної каші на базарній площі музею просто неба.

 

Завідувач НДС «Музей пам’яті Поліського району»                                         Н. Юхименко