ЛЕКЦІЯ «БУКРИНСЬКА ЕПОПЕЯ»

ЛЕКЦІЯ «БУКРИНСЬКА ЕПОПЕЯ»

3 вересня 2018 р. завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Бойко Надія Андріївна прочитала лекцію на тему «Букринська епопея» для військовослужбовців 43-ї окремої артилерійської бригади, що дислокується у селі Дівички. Лекція проводилась у рамках занять з національно-патріотичного виховання воїнів-артилеристів.

Лектор розповіла присутнім про кровопролитні бої на правому березі Дніпра по створенню Букринського плацдарму, з якого планувалося спочатку визволити Київ, процитувала спогади учасників та очевидців цих боїв, назвала причини невдачі наступу з Букринського плацдарму та деталізувала перегрупування радянських військ на Лютізький плацдарм, з якого і було визволено Київ 6 листопада 1943 року.

Військовослужбовці переглянули фільм «Вишні» Наталі Ноєнко, яка оживила діораму «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» (автори діорами – військові художники Студії ім. М. Б. Грекова Народний художник СРСР П. Т. Мальцев і Народний художник Росії М. С. Присєкін).

Пам’ять загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і 

створення Букринського плацдарму восени 1943 року»                                                             Н. А. Бойко