ЛЕКЦІЯ-ЕКСКУРСІЯ «БІЛЯ ВИТОКІВ СТВОРЕННЯ МУЗЕЮ М.М. БЕНАРДОСА»

У межах відзначення святкування 95-ї річниці дня народження Героя України, фундатора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Михайла Сікорського, відповідно до програми, 6 та 8 жовтня 2018 року у Музеї М. М. Бенардоса було проведено лекції-екскурсії «Біля витоків створення Музею М.М. Бенардоса».

Так, 6 жовтня, Віктор Ткаченко, спершу розповів про ідею створення музею видатному вітчизняному винахіднику Миколі Бенардосу у Переяславі-Хмельницькому і внесок у це Михайла Сікорського, а потім провів цікавою експозицією екскурсію учням Піщанської гімназії (с. Піщане, Кременчуцького р-ну Полтавської обл.). 8 жовтня до Музею завітали учні 8 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ № 7.

Відвідувачі з інтересом прослухали лекцію-екскурсію, оглянули експозицію «Музею М. М. Бенардоса» та виставку «Скарби НІЕЗ «Переяслав»» на якій представлено предмети з фондових колекцій нумізматика та фалеристика. Отримали відповіді на поставлені запитання.

На пам’ять про перебування в «Музеї М. М. Бенардоса» учні дружно сфотографувалися біля пам'ятки народної архітектри місцевого значення першої половини ХІХ - будинку в якому розташована експозиція.

Завідувач НДС «Музей М.М. Бенардоса», к.і.н., с.н.с.                                                Віктор Ткаченко